WESTERHOVEN - Op een vakantiepark in Westerhoven is donderdagavond 26-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Hij is de zestiende aangehouden verdachte in een grote drugszaak. Eerder deze maand werden in het onderzoek al twee verdachten aangehouden in Spanje. Zij zijn kort voor het weekend overgeleverd aan Nederland. De drie zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijven nog zeker veertien dagen langer vast zitten.

Het onderzoek draait om een groep die zich op grote schaal zou bezighouden met de productie van en handel in synthetische drugs. De op het vakantiepark aangehouden man zou net als de twee overgeleverde verdachten bezig zijn geweest met de productie en invoer van synthetische drugs.

Volhardend

De nieuwe reeks van aanhoudingen laat volgens persofficier van justitie Janine Kramer zien dat politie en justitie volhardend zijn in het opsporen en aanhouden van verdachten van zware criminaliteit: ‘Onder meer dankzij de vasthoudendheid van de politie en een goede samenwerking met bijvoorbeeld andere landen lukt het ons geregeld om dit soort verdachten aan te houden.’