LIMBURG - Een spectaculaire achtervolging na een woningoverval, een verdachte rugzak en een schietincident bij een verkeersruzie. Politiemensen van de eenheid Limburg maken heel wat mee tijdens hun werk. In de nieuwe podcastreeks Melding van de Maand vertellen zij over hun ervaringen rondom de meldingen waar ze op afgaan.


In drie afleveringen krijgen luisteraars verschillende aspecten van het politiewerk voorgeschoteld. Zo vertellen agenten die betrokken waren bij een bommelding over hoe zij te werk zijn gegaan. Wapenspecialisten geven een inkijkje in de wereld van gas- en alarmwapens. En een achtervolging na een woningoverval eindigt voor twee mannen in de cel.

Melding van de Maand is vanaf maandag 5 juni te luisteren via Spotify-kanaal Boeiend, de podcast van de eenheid Rotterdam. De tweede aflevering volgt op maandag 3 juli en voor de derde wordt nog een datum gekozen. De politie-eenheden Limburg en Rotterdam hebben gekozen voor deze samenwerking om elkaar te versterken bij het maken en publiceren van hun podcasts.