Hoensbroek - De politie heeft donderdagavond dankzij een oplettende getuige een gewapende overval verhinderd op een supermarkt in Hoensbroek. Eén verdachte kon op heterdaad worden aangehouden, de tweede verdachte is zondag in de kraag gevat.

De getuige had eerder deze week tot twee maal toe gezien dat twee personen op een brommer zich rond sluitingstijd verdacht ophielden in de buurt van de supermarkt. Hij vertrouwde het niet en meldde dat bij de wijkagent, die meteen tot actie overging en ervoor zorgde dat de supermarkt donderdagavond in de gaten werd gehouden. Omstreeks 20:00 uur verscheen de brommer met daarop twee jongemannen ter plekke. Agenten zagen dat de brommer naar de achterzijde van de supermarkt reed. Kort daarna begaven agenten zich ook naar de achterzijde en zagen dat de twee gebukt achter een container zaten en zich schuil hielden.

Bij het zien van de politie zette een van hen het op een lopen en hij kon ontkomen ondanks een achtervolging door de buurt. Hij is opgespoord en zondag opgepakt. Het betreft een 19-jarige man uit Heerlen. De andere verdachte, een 16-jarige jongen eveneens uit Heerlen, kon ter plekke worden aangehouden.