HEERLEN - Het onderzoek naar het schietincident afgelopen zaterdagavond in een woning aan de Elandstraat in Heerlen is in volle gang. Bij het geweldsincident kwam de bewoner om het leven.


Zaterdagavond rond 22.40 uur ontvingen de hulpdiensten een melding van de schietpartij aan de Elandstraat. Ter plaatse werd een gewonde man aangetroffen die in kritische toestand naar het ziekenhuis is gebracht. In de vroege ochtend van zondag kwam hij daar te overlijden.

Onderzoek

Direct na het geweldsincident is de politie een groot onderzoek opgestart. Een team van zo’n 10 a 15 rechercheurs werkt aan deze zaak. Zo heeft er buurtonderzoek plaatsgevonden en is er ook een onderzoek geweest op een locatie in het Vrieheidepark in Heerlen. Inhoudelijk kan over het onderzoek op dit moment geen informatie gedeeld worden. Op sociale media circuleren allerlei berichten over dit incident. De politie is daarvan op de hoogte en waar nodig wordt deze informatie in het onderzoek meegenomen.

Getuigen

Op het moment van de schietpartij bevonden zich nog zes andere personen in de woning. Dit zijn familieleden en/of bekenden van het slachtoffer. Deze personen zijn als getuige meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

Dader

De politie is nog op zoek naar de dader van de schietpartij. Al eerder is een getuigenoproep geplaatst. Mensen die informatie hebben, die kan helpen dit geweldsincident op te lossen kunnen dit doorgeven aan de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.