HEERLEN - Wij vragen jullie aandacht voor twee brandstichtingen die in augustus in Heerlen zijn gepleegd. Wij hebben het vermoeden dat beide misdrijven een link met elkaar hebben.

Op vrijdagnacht 6 augustus is een personenauto op de Pleijweg in Heerlen het doelwit.

Op beelden is te zien dat drie personen met een rode scooter, vermoedelijk een Piaggio Sfera 125, de auto naderen. Één van de personen rent naar het voertuig, plaatst iets op de voorruit, steekt dit aan en rent weer richting de scooter. Vervolgens wordt deze gestart en slaat het gezelschap op de vlucht.

Op zondagnacht 8 augustus wordt rond 02.00uur een poging gedaan een bestelbus, die voor een woning aan de Wagenschutseweg geparkeerd staat, in brand te steken. Die poging mislukt. Een uur later is het dan toch raak. Bij hetzelfde adres vat een personenauto en motor, die beiden onder een carport geparkeerd staan, vlam.

Er breekt een hevige brand uit, met het gevaar dat de brand over zou slaan naar de aangrenzende woning waar een gezin lag te slapen.

De gevolgen bij het overslaan van de brand hadden fataal kunnen zijn. Herkent u de verdachten of wellicht de rode scooter, of heeft u meer informatie dat ons kan helpen bij dit onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0800-6070 of indien gewenst: 0800-7000.