LIMBURG - Oktober was geen goede maand voor woninginbrekers: zes verdachten zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij ruim 18 (woning)inbraken en insluipingen in de regio Heuvelland en Westelijke Mijnstreek.

Omgeving Heuvelland
Twee verdachten – mannen van 28 en 39 jaar uit Maastricht en Valkenburg aan de Geul – zijn aangehouden op verdenking van vier woningbraken en de diefstal van goederen uit een bestelbus. Deze vonden plaats in Eys, Mheer, Gulpen en Berg en Terblijt. Beide verdachten zitten in voorlopige hechtenis en zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Omgeving Westelijke Mijnstreek
Ook heeft de politie in de Westelijke Mijnstreek en Echt meerdere verdachten aangehouden voor verschillende woningbraken en inbraken in garages.

Een man van 36 uit Sittard-Geleen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij acht woninginbraken in Echt, Geleen en Sittard. Een man van 26 jaar uit Beek is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij twee woninginbraken en twee inbraken in garages. Deze verdachten zitten in voorlopige hechtenis en zullen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.

Op heterdaad aangehouden
Verder zijn twee vrouwen van 27 en 21 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, op heterdaad in Echt aangehouden. Zij zijn bij een snelrechtzitting veroordeeld tot 4 maanden hechtenis, waarvan 2 voorwaardelijk.