MARIA HOOP - Vrijdagavond is in een weiland aan de Waldfeuchterbaan een verdachte aangehouden na een achtervolging die een half uur eerder in Brunssum werd ingezet. Bij de achtervolging, die enige tijd door Duitsland trok, ramde de verdachte meerdere voertuigen. Twee collega’s raakten gewond en moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte, een 31-jarige man uit België, had wel verdovende middelen op zak, maar geen rijbewijs.


De man trok rond 17.20 uur de aandacht vanwege zijn opvallende rijgedrag. Op de N300 ter hoogte van Snow World besloten agenten de bestuurder een volgteken te geven. Hij sloeg echter op de vlucht, nam de afslag richting Schinveld en ramde daarbij een voertuig van de Koninklijke Marechaussee. De verdachte vervolgde zijn vluchtpoging door Duitsland in de richting van Selfkant en ramde daarbij eveneens twee personenauto’s.

In Koningsbosch kwam de automobilist weer op Nederlands grondgebied. In Echterbosch verloor hij de macht over het stuur, schoot een weiland in en ging er vervolgens te voet van door. In een weiland in Maria-Hoop wisten agenten hem rond 17.45 uur aan te houden.

Strafbare feiten

De verdachte heeft zich meerdere strafbare feiten op de hals gehaald en wordt poging tot doodslag, zware mishandeling en wederspanningheid ten laste gelegd. Hij had geen rijbewijs, was in het bezit van verdovende middelen, heeft drie keer een plaats van een ongeval verlaten (Art. 7 WVW) en heeft zich zodanig gedragen dat het overige verkeer gevaar liep (Art. 5 WVW).

De verdachte is ingesloten en zijn auto is in beslag genomen.